– Θέρμανση

Θέρμανση

Η θερμανση των χώρων γενικά, αποσκοπεί στη προσθήκη θερμικών φορτίων, για να συμπληρώσουν τις θερμικές απώλειες. Έτσι, με τη θέρμανση διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία των χώρων σε επίπεδα άνεσης και θαλπωρής για τον άνθρωπο.

Οι κύριες μορφές θέρμανσης είναι δύο:  η τοπικη θερμανση και η κεντρικη θερμανση.

Η τοπική θέρμανση παράγει και αποδίδει τη θερμανση σ’ ένα σημείο μέσα στο χώρο (τζάκια, θερμάστρες), ενώ η κεντρική θέρμανση παράγει τη θερμότητα σε διαφορετικό σημείο, τη μεταφέρει και την αποδίδει στους χώρους, μέσα από θερμαντικα σωματα ή σωματα καλοριφερ. Τα μέσα που μεταφέρουν τη θερμότητα είναι ρευστά, με ιδιαίτερα θερμοδυναμικά χαρακτηριστικά, ικανά γι’ αυτή τη χρήση. Αυτά είναι το νερό, ο αέρας και ο ατμός. Στην Ελλάδα χρησιμοποιείται το νερό στις περισσότερα συστηματα κεντρικης θερμανσης.

Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης αποτελεί το σύνολο των μηχανών, συσκευών, οργάνων και εξαρτημάτων κατάλληλα συνδεδεμένων και εγκατεστημένων σε κτίρια, με σκοπό τη θέρμανσή τους.

Οι κεντρικές θερμάνσεις τοποθετούνται σε σπίτια, χώρους εργασίας, άθλησης, διασκέδασης, κλπ.

Η επιχείρηση μας με τα καταλληλότερα υλικά, τις πιο οικολογικές μεθόδους και ταυτόχρονα τις οικονομικότερες προτάσεις για μπορεί να καλύψει τη όποια ανάγκη για τη θέρμανση του χώρου σας όσο απαιτητική και αν είναι.